Datakaos

Så självklart får vi ngt virus eller liknande och det går inte att gå ut på internet på flera dagar. Men nu e allt som det ska och här skall bloggas. Vart ska jag börja? Hmm, få se, måste tänka efter. Senaste blogginlägget var i måndags, så egentligen är det inte alls särskilt länge sedan jag bloggade, däremot känns det som en evighet.
Nu i helgen är det matfestivalen här i Skövde, tror aldrig att jag sett så mkt folk på stan på en och samma gång. Linda, Amanda och jag åkte ner vid halvnio-tiden och då passade Linda och jag på att käka lite "friteradbanan med glass o sirap".
 - RIKTIGT GOTT!
I morgon väntar den nya simgruppen, spännande!

Seeyaaa...

-------------------------------------------------
Dagens:
Edda: Gotland få se i din kalender
Jag: skaffa en egen!
Edda: Men jag ska ju kolla läxorna, bli mer stud ( ngt i den stilen)
Jag: Bullshit!


pausgympa

Du läste rätt, pausgympa. Det var bara att ställa sig upp mitt i hälsopedagogiklektionen och följa Maggan:s (60+) rörelser. En blandning av aerobics och rörlighetsövningar till musik, tyvärr gick bandet ( ja, band, i bandspelare) sönder. Det var bland det sjukakste och roligaste jag gjort på länge.
- Helt fast för pausgympa!

Golf

Gentlemen only, ladies forbidden. Det stämmer i vilket fall när det gäller mig. Igår var det dags för ny deltävling i SkvdeKIK:s femkamp. Golf var det som stod på schemat. Jag gjorde mitt bästa och erkänner därmed att jag inte fick till ngn supersving. Jag kan heller inte påstå att jag är ngn talang och jag vet helt klart vrf jag inte spelar golf. Ett av mina bättre slag var rakt igenom buskem, istället för "runt" Men jaja, det var ju första gången och kul var det iallafall. Det var tur att jag hade duktiga lagkamrater om räddade mig från att hamna sist.


Agge, va kul att du hittat en egen lägenhet!!!

toffeldjuret

.....äter, andas, rör sig och delar sig till nya toffeldjur. Det var vad det stod i Nk-boken, tyckte att det var lite smått kul. TOFFELDJURET, låter som den största toffeln ever, eller?:P
Nu är första vecka slut och jag har njutit de här första dagarna med " vem vill gå i ettan nu-sången". Riktigt underbar musik.
Alla lektioner har börjat att snurra på som vanligt. kan passa på att berätta att syrran har blivit stor och börjat högstadiet.


Idag blev jag nypt i fläsket av Edda, tror stakt att han lyckades nypa ett blåmärke!!
"fjolFilip kallade mig för NÖRD-Johanna. Vilka klasskompisar jag har....
-----------------------------------------

ID2b

Så var man plötsligt 2:a. Helt galet och fullkomligt sant. Jag har börjat 2:an. Tyckte nyss att jag satt och skaka i  sal A110, som en liten 1:a. Vad tiden går fort! Fatta att det bara är två år kvar tills jag tar studenten. Undra vad man skall hitta på då?
Det var faktiskt riktig kul att komma tillbaka, klassen var sig lik och Bengan och Anders var precis som de brukar. Tyvärr har det slutat tre tjejer, vilket e lite trist. men de har de säkert bra på sina nya linjer.
Istället fick klassen två nya killar, så nu e vi 9st tjejer och 15 st killar i klass ID2b.
Imorgon står det gympa på schemat (skräll, host host) därefter återstår bara två lektioner, en av dem är bild.


Kram


Mamma

Dagens blogginlägg vill jag tillägna min Mamma. Tro det eller ej:P
Visst att mamma kan reta gallfeber på mig och att jag kan gå henne riktigt på nerverna, men jag älskar henne i allafall.

Alla som känner min mamma vet att hon simmat konstsim och att hon har ett och annat SM-guld (som nu ligger som asksamlare i våran kakelugn). Vad tror ni hon gjorde när det var konstsim på TV? Jo, själklart stod hon där framför TV:n och kommenterade minsta lilla rörelse som simmarna gjorde. Det var faktikst första gången som jag såg mamma vara helt inne i sporten, eller ska jag säga TV:n. Kanske dags att bli expertkommentator Mamma?
Kort därefter kom en nyvaken lillasyster, mamma hade väckt henne genom att skrika till av glädje när hon såg att det var konstsim på TV, vilket hade gjort att syrran vakat till och inte kunde återgå till sin skönhetssömn.
Hahhaaa...


// Johanna

Efter ytterligare ...

Efter ytterligare en match i går bar det av till Lundsbrunn och hem till Amanda. :D
Följande morgon, när jag och Amanda satt i köket och käkade frukost, exact kockan 10.48 knackade det på dörren. Det var en Norsk tant i mega blålila klänning. Inte lite läskigt om du frågar mig. Passade därför på att gömma hela mig bakom någonslag lokaltidning. Kort därefter gick tanten iväg, visste inte alls vad hon ville, men läskigt var det.
Vad gör en äldre dam i megaklänning, mitt i Lundsbrunn, en måndagmorgon?

Sedan var det bara att ta bussen hem ( jag vet jag åkte buss) och göra sig i ordning för nästa match.

---------------------------
Dagens bästa kommentar av Linnea ( i syrrans fotbollslag)
- MIn vänsterfot kunde lika gärna sitta bakofram, den e int till ngn nytta i allafall ( ngt sånt)

Det e ...

Det e helt fantastiskt, solen sken idag!  Helt otroligt! Passade därför på att försöka rädda den bränna jag har kvar (som vid det här laget  är borta om man ska vara ärlig) genom att pressa.
Därefter hjälpte jag pappa att måla husväggarna och trots min hjälp är det fortfarande inte klart. 
Sitter nu här och är grymt mätt efter att ha förätit mig på potatis. Är det överhuvudtaget möjligt??
Skall i morgon till Amanda en sväng. Det ser jag framemot!!

// sejs

De vänsterhäntas dag...

... var igår. Tänka sig, en hel dag för oss vänsterhänta. JIPPI! Visste inte ena att den dagen fanns överhuvudtaget.

Hösten har kommit till skövde, depp på det. Så jag piggar upp mig själv med alla underbara sommarminnen.
Tack till alla som gjort min sommar extra minnesvärd!


// Johanna <3

Påbörjat ngt

Ytterligare en regn-sol- och- moln dag i Skövde. Har tillbringat dagen med Amanda, sett på film och promenerat. 
- Alltid lika kul att träffa dig amanda!!
 
Igår tog jag mig själv i kragen och sprang, i regnet, i en hel timme. Dessutom har jag påbörjat ngt, som jag egentligen borde ha gjort för länge sen.



// Johanna

bilder

Förlåt Karolina, för att det tog sån tid för mig att lägga upp bilderna!
Men här e iallfall bilderna från Lis födelsedag, en riktigt trelig kväll!


           

hela vägen bort

Igår åkte pappa, syrran och jag hela vägen bort till Ljungskile för att se matchen Lungskile " LSK" (såklart) mot Kalmar FF. Satt på riktigt bra platser, så nära att jag riktigt kunde se hur "snyggingarna" Elm i Kalmar FF svettades.

Som Agge skulle sagt: Du var med andra ord på johanna-dagis!
Japp, det var jag. Och inte nog med det. Det var ögongodis utan dess like. Jag fick se på bra fotboll (jippi) samtidgt som nga (inte alla!)  riktigt snygga killar sprang runt och fightades om bollen i ösregnet.

// God Natt

      

Övningskör!

Ja, nu var det dags igen för ÖVNINGSKÖRNINGEN. Denna gång var det tänkt att pappa och Jag skulle ut och köra, men syrran insisterade på att följa med. Detta var ju bara ngt hon inte kunde missa, som hon uttryckte det. Hur som heslt bar det av mot hagenparkeringen uppe på billiningen. Vad tror du inte står där, mitt på parkeringen. En hel jä'vla cirkus, med tält och hela paket och därmed fick jag inse att elefanterna tagit upp min"övningskörningsparkering" som betesmark.
- SUCK.
Istället fick det bli flera varv, flera pinsamma varv i kavteret med start i backe. Jag menar, vem, ja vem låter sin 17-åriga dotter som kört ca 5 ggr köra "start i backe".
Svaret är: - min pappa!
Syrran hade så roligt åt detta, att hon hade ytterst svårt att hålla sig för skratt. Samtidigt som vid nga tillfällen roade sig med att läsa Tintin,  när 13km/h inte var allt för spännande.

--------------------------------------------
Dagens upptäckt: Syrran har blockat mig på MSN. NU ligger hon illa till....

080808

Det är i dag, samma dag som invigningen av OS i Peking. Det är oxå det "heliga" datumet för alla brudpar, eftersom siffran 8:a ska medföra lycka.
Det är idag, det är 365 långa dar, ngt kortare 12 mån och helt enkelt 1 år sen hela flyttlasset lämnade "öjn" och vi landade in i Skövde.

// Johanna

----------------------------------------------
Quite a long time, quite far away

billingebacken

Jag hade nästan glömt bort hur det är att cykla upp för Billingebacken. Jag hade nästan glömt bort vilken lutning den har, och måste  därför erkänna att jag saknat den. Jag älskar nog den lika mkt som jag hatar den. Hatar den, för att den är så förbannat jobbig. Älskar den, för att den  tränar mina ben och rumpa:P



// Johanna

vuxenpoäng

Vuxenpoäng, eller kort gott VP. Det är vad jag försöker samla på mig allt mer och mer. Och visst har jag lyckats att skrapa ihop några få poäng idag när jag tog tag i min papperslåda, sorterade upp de pappren som skulle sparas och satte in dem i en pärm. I själva verket är det en baggis om man jämför med dagens ävenetyr, att "övningsköra" bil i pappas sällskap. Jag fick till en sån rivstart, att allt jag hörde från sätet bredvid var "herrejävlar" . Jag gör iallafall små framsteg,( jag betonar små) och det var ju ett mirakel isig, att jag och pappa inte blev osams. Men det e de jag pratar om, och det kallas kort och gott  för VP. 

__________________________________
Till dagens aha-upplevelse, eller rättare sagt aha-läsning
Idagens aftonbladet (dagens aftonbladet?) Hur som helst, där står det om de kinesiska åren och vilket tecken man i såfall är född i. Kan ni gissa vilket djur/tecken som är mitt och alla andra 91:ors

- Det kallas för fårets år, 1991


Humor?

Ja , dåså rapporterar de på nyheterna, att västra götaland beräknas få 100 mm regn idag. 100 mm!! Kul att Stefan hade rätt , och att det nog inte kommer dröja länge tills det har blivit en "naturkatastrof" och svämmat över i våran källare. Med andra ord, monsunen har börjat!
Under dagen har jag därför roat mig med att "möblera" om i mitt rum  (ngt som pappa är väldig förtjust över) bilder finns längre ner.
Jag har oxå haft en givande konversation med morbror på msn:P  Erik e för rolig, och det som e ännu roligare, är att vi e så grymt lika och har samma konstiga humor.

Jag: oj, gick det bra att köra då?

Morbror: jag körde som vanligt 140, jag bryr mig inte om yttre förhållanden

Jag: skräll!!

Morbror: har du hunnit träffa pojkvännen sen du kom hem?

Jag: pojkvän?

Morbror. hockeyspelaren? va hette han? knut knanballe nånting?

Jag: jo, just det. han ja. naj vi gjorde slut förra veckan.Jag tyckte att han inte hade så mkt att komma med
morbror: tungt, ledsen?

Jag: naj, det e nog han som har det jobbigast


              


NoAir left

Mitt nya favvouttryck e helt enkelt " No air left, liksom"
Det beskriver bara så bra hur det känns

Värre?

Det har blivit värre, tror jag iallafall. Förkylningen vill inte ge sig, så jag går fortfarande runt och hostar. Inte orkar jag heller göra ngt heller. Så, just därför, har dagen tillbringats framför tv:n och datorn. Jag tror jag sett alla möjliga tv-program som bara går att se och läst allt som går att läsa, t.o.m om "Hermoine" Emma Watsons såkallade "troschock".




Ska slå en signal till Agge och kolla om kvällen på Bur igår var ett plus ikanten eller inte.



 

Här e resan

Tillbaka i skövde och Stefan hade rätt om vädret. Det regnar idag oxå.
 Därför går dagens bild till Spännis Stefan

Nu kommer den. Här e mi resa.
Det blev två underbara veckor på Åland, Torsholma, med båtåkande, galna bilturer,lappofestande och sena kvällar. Det har verkilgen varit underbart, och det är alltid lika kul att träffa alla. Och fast det, att man bara ses en gång om året ,känns det som om tiden har stått stilla däremellan. På ett positivt sätt!
Jag kan säga det att jag gjorde ett tappert fösök att köra pappas båt, men misslyckades! Inga kommentarer helt enkelt. Dessutom har jag brutit mot den viktiga fashion crime-regeln. (spana in bilden lite längre ner så förstår du)
Därefter drogs det vidare till Gotland. Dessa dagar var intensiva. Upp ganska tidigt, sena nätter, men SKITSKOJ! Det blev beachen flera av dagarna. Vi hade verkilgen tur med vädret:D Tackar alla för en en vecka supergo vecka!
KOmmer sakna er oerhört mkt, men vi ses snart igen!

 FashionCrime, eller vad säger du Agge?



 Jag oxh syrran:P Stackars mamma, det e dina barn det här de

 Resans snygging "lookalike" av Måns Zelmerlöf, Marcus


 Ajax har blivit kompis med bigben
glass från glassbaren, saffran och dumle

 sara och olivia :D


För fler bilder, spana in bilddagboken

Hemma

Ja, då var man hemma igen, efter sisådär tre och en halv vecka. Helt sjukt kul har jag haft! Därför borde jag (vilket jag också vill, men inte riktigt orkar idag) blogga och lägga upp bilder från min fantaskika resa.
Däremot kan jag berätta att jag idag varit på Liseberg me Elin och Josse.
- Tack tjejer  för en fantastiskt GRYMT SJUKT KUL dag!
Tror starkt att jag åkt det mesta och skrikit mig lite smått hes, vilket har gjort att jag fått lite smått fjollig röst. Nu låter jag som katten i kejsarns nya stil :
"- E det här min röst? Nåväl.." Och på köpet, som att det inte räckte med att maria retade mig, för min nya röst,  Ajax  började skälla och freakade ur totalt, bara för att han inte kände igen min ljuva stämma.
Inte blev det hela bättre av att jag dragit på mig en liten förkylning.


Jag borde nog gå och lägga mig nu (00:13)

RSS 2.0